iltasyazilim
FD Üye
pazarlık
Bir Karadenizli, bir Kayserili ve bir Diyarbakırlı aynı trafik kazasında ölmüş Cenazeleri kaldırılmış İkiüç gün geçmiş, diğer taraftan bakmışlar ki Karadenizli, çıkmış mezardan, üstünü silkeleyerek geliyor Önce büyük bir panik yaşanmış haliyle, daha sonra bakmışlar sıradan kanlı canlı, yiğitlik edip yanına yanaşmış ve ilgiyle sormuşlar:
Yahu sen öbür dünyadan nasıl geri döndün?
Anlatmış:
Öte tarafta da işler buradaki gibi yürüyormuş meğer, rüşvet, adaletsizlik, yolsuzluk Geri göndermek için 5 bin dolar istediler, bastım parayı geri geldim
Eee, diğer iki dost niye gelmedi?
Vallahi ben gelirken, Kayserili hâlâ 3500 dolara olmaz mı, yap bir indirim de ayağımız alışsın!' diye pazarlık ediyordu
Ya Diyarbakırlı?
O da 'Ben vermem, Devlet versin!' diye inat ediyordu
Dilinizi Çıkartın
Hekim sikayeti dinledikten sonra kiza dönmüs, Soyunundemis
Lakin hekimdemis kiz hasta olan ben degilim, annem
Hekim anneye donmus,Dilinizi çikarin bakayim hanimefendi
roman yazmış
Bir hafıza hastanesinde bir çılgın, öbür deliye:
Ben bir roman yazdım, al oku; bakalım beğenecek misin, demiş
Ve kendisine kalınca bir kitap vermiş
Öbür deli, bir hafta her tarafında okumuş romanı Sonunda arkadaşı deliye:
Romanın fazla acayip, demiş; yalnız birazcık kalabalık, fazla ad var içinde
Kitabı veren çılgın:
Al, demiş, ikinci cildini de oku
Ve kalınca bir kitap daha vermiş
Yeniden aradan bir vakit geçmiş Romanın ikinci cildini de alan çılgın:
Bunu da okudum, demiş; aslında çok garip ama, bu da fazla topluluk; çok ad var içinde
O sırada fikir hastanesinin doktoru gelmiş üstlerine:
Verin bakayım, demiş, o telefon rehberlerini Ne süre aldınız bunları; ben de kaç gündür onları arıyordum
ATTA GİDECEĞİZ
Ölüm Meleği Temel'in canını edinmek için gelmişti Esas hemencecik bir çare buldu İsaret parmağını ağzına sokup, ağuk guğuk sesleri de çıkararak bebek taklıdı yaptı Azrail durumu anlamış ve Temel'in oyununu bozmamış, gitmiş Ertesi ve daha ertesi günü Temel tekrar aynı numarayı yapmış ve kurtulmuş Hatta daha ileri giderek kendisine birde emzik bile almış Azrail yeniden gelmiş, Temel hemencecik yerde emeklemeye baslamış Ölüm Meleği Temel'e :
Temel gel attaaaa gideceğiz
Pratik Meslek Adamı
Meslek adamı tüm işleri ivedi çabuk tarafından sonuca bağlamaya alışıktı Büyük oğlu günün birinde telaşla yanına koştu:
Baba, sevgilimi gebe bıraktım
O kada mühim yok Al şu 1000 lirayı hallet işi
Birazcık sonra babaya baş dövme sırası minik oğlundaydı
Baba metresim gebe !
Hay Allah kahretsin Al şu 1000 lirayı sen de işini hallet
Benzer günün akşamı kızı iş adamına itiraf etti:
Baba hamileyim
Baba fazla derin bir oh çekt:
Çok şükür, bu defa para bizden çıkmayacak
Sonra düzeltti
Zamanın birinde Erzurum'dan bir grup insan hacca gitmek için yola çıkmışlar Van'a gelmişler
Van'ın bir köyünde konaklamaya karar vermişler
O köyün de imamı yokmuş Köylüler arasında konuşmuşlar ve Erzurum'dan çıkıp hacca giden bu
topluluktan birini imam yapmaya karar vermişler
Bu insanlar hacca gidiyorlarsa abes insan değillerdir diye düşünmüşler
Nitekim tekliflerini içlerinden birisi kabul etmiş Her yıl 400 koyun verilecekmiş imama
Adam hacca gidip harcama yapacağıma burada kalıp yalancıktan imamlık yapar ve
her sene 400 koyun sahibi olurum diyerek işe başlamış
Köylü camide toplanmış namaz kılınacak Sayın imam başlamış namazı kıldırmaya :
Erzurum'dan çıktım yola Van'da verdim mola 400 koyun verdiler bana, Allahuekber
Bu günlerce aynı biçimde devam etmiş Köylü bu işe biraz şaşırmış ve konuşmuşlar arasında :
Daha önceki imam mı hatalı kıldırıyordu, yeni imam mi yanlış kıldırıyor? Bunu gidip Müftüye soralım
Sayın müftü has Trabzon'lu JJ
Müftüye gelen insanlar her şeyi anlatmış Müftü köylüye dönerek :
Siz şu anda hiç imama çaktırmadan köyünüze dönün ve namaz vakti camide toplanın ben de namaza geleceğim, diye emir verir
Herkes köyüne döner ve namaz vakti cemaat camide toplanır Emrindeki fakat Sayın müftüde camidedir İmam namazı kıldırmaya başlar
Birinci rekat :
Erzurum'dan çıktım yola, Van'da verdim mola, 400 koyun verdiler bana, Allahuekber der hoca
Arkadan öhö öhö!şeklinde bir ses duyulur İmam yakalandım illaki diye korkmaya başlar
İkinci rekatta sözlerinde azıcık değiştirme yapar :
Erzurum'dan çıktım yola, Van'da verdim mola, 400 Koyun verdiler bana, yarısı sana yarısı bana Allahuekber
Namaz bitince köylü Müftüye dönerek İmam efendi namazı doğru mu kıldırıyor? diye sorar Müftünün cevabı :
birinci rekatta azıcık şaşirdi ama ikinci rekatta işi düzeltti
Senin yüzünden
Otomobil kazasinda ölen yasli çift, dogru cennete gönderilirken görevli
anlatmaya baslar:
Su denize bakan villa sizin
Yaninda tenis kortu, yüzme havuzu ve golf parkuru var
Istediginiz herhangi birsey için su dügmeye basmaniz yeterliCennet
görevlileri hemen takdim edecekler
Görevli ayrilinca, adam karisini azarlamaya baslar
Allah seni kahretsin Vildan, daima senin hatan
Nasil yani bey ?!
O Allah'in belasi yürüyüs programlarin, vitamin haplarin, yulaf çorbalarin,
içki, sigara yasaklamalarin olmasa buraya yillar önce gelecektik
Akıllı Temel
Adamin biri sinemaya gider Tam sinemada film baslarken önüne saçini kazitmis biri oturur ve sinemanin isiklari bu saçini kazitmis adamin kafasina vurur Arkasindaki adam bir turlu filmi izleyemez Adam içinden sunun ensesine bi tane yapistirayimder sonradan Oglum adam
kocaman yariEllese bile beni parçalardiyip vazgeçerken yanina Esas oturur Adam Temel'e donup Su kafasini kazitmis adamin ensesine bi tane vur sana 5 milyon verecemder Temel de dayanamaz adamin ensesine bi tane yapistirir ve devam eder Ulan Hasan sen burada miydinder Adam donup Ne Hasan i kardesimder Temel de Pardon kardesim karistirdimder ve adam onune donunce 5 milyonunu alir Adam dayanamaz ve Esas'e donup Kardes bi tane daha yapistir sana 10 milyon verecemder Temel bi tane daha adamin ensesine vurur ve ek eder Hasan sensin be yeme beniAdam donup Hasan degilim kardesim be diyip on koltuklardan birine oturur Esas'in yanindaki adam artik filmi birakip bu kafasini kazitan adami aramaya baslar ve bulur derhal Temel'e donup Bak kardesim iste oraya oturmus Git ensesine bi tane daha vur sana cebimdeki bütün parayi verecemder Esas hemencecik kafasini kazitmis adamin arkasina geçip ensesine bi tane yapistirip Ulan Hasan burda miydin, ben de yarim saattir arka adami sen sanip ensesine vuruyorum
*
Bir Karadenizli, bir Kayserili ve bir Diyarbakırlı aynı trafik kazasında ölmüş Cenazeleri kaldırılmış İkiüç gün geçmiş, diğer taraftan bakmışlar ki Karadenizli, çıkmış mezardan, üstünü silkeleyerek geliyor Önce büyük bir panik yaşanmış haliyle, daha sonra bakmışlar sıradan kanlı canlı, yiğitlik edip yanına yanaşmış ve ilgiyle sormuşlar:
Yahu sen öbür dünyadan nasıl geri döndün?
Anlatmış:
Öte tarafta da işler buradaki gibi yürüyormuş meğer, rüşvet, adaletsizlik, yolsuzluk Geri göndermek için 5 bin dolar istediler, bastım parayı geri geldim
Eee, diğer iki dost niye gelmedi?
Vallahi ben gelirken, Kayserili hâlâ 3500 dolara olmaz mı, yap bir indirim de ayağımız alışsın!' diye pazarlık ediyordu
Ya Diyarbakırlı?
O da 'Ben vermem, Devlet versin!' diye inat ediyordu
Dilinizi Çıkartın
Hekim sikayeti dinledikten sonra kiza dönmüs, Soyunundemis
Lakin hekimdemis kiz hasta olan ben degilim, annem
Hekim anneye donmus,Dilinizi çikarin bakayim hanimefendi
roman yazmış
Bir hafıza hastanesinde bir çılgın, öbür deliye:
Ben bir roman yazdım, al oku; bakalım beğenecek misin, demiş
Ve kendisine kalınca bir kitap vermiş
Öbür deli, bir hafta her tarafında okumuş romanı Sonunda arkadaşı deliye:
Romanın fazla acayip, demiş; yalnız birazcık kalabalık, fazla ad var içinde
Kitabı veren çılgın:
Al, demiş, ikinci cildini de oku
Ve kalınca bir kitap daha vermiş
Yeniden aradan bir vakit geçmiş Romanın ikinci cildini de alan çılgın:
Bunu da okudum, demiş; aslında çok garip ama, bu da fazla topluluk; çok ad var içinde
O sırada fikir hastanesinin doktoru gelmiş üstlerine:
Verin bakayım, demiş, o telefon rehberlerini Ne süre aldınız bunları; ben de kaç gündür onları arıyordum
ATTA GİDECEĞİZ
Ölüm Meleği Temel'in canını edinmek için gelmişti Esas hemencecik bir çare buldu İsaret parmağını ağzına sokup, ağuk guğuk sesleri de çıkararak bebek taklıdı yaptı Azrail durumu anlamış ve Temel'in oyununu bozmamış, gitmiş Ertesi ve daha ertesi günü Temel tekrar aynı numarayı yapmış ve kurtulmuş Hatta daha ileri giderek kendisine birde emzik bile almış Azrail yeniden gelmiş, Temel hemencecik yerde emeklemeye baslamış Ölüm Meleği Temel'e :
Temel gel attaaaa gideceğiz
Pratik Meslek Adamı
Meslek adamı tüm işleri ivedi çabuk tarafından sonuca bağlamaya alışıktı Büyük oğlu günün birinde telaşla yanına koştu:
Baba, sevgilimi gebe bıraktım
O kada mühim yok Al şu 1000 lirayı hallet işi
Birazcık sonra babaya baş dövme sırası minik oğlundaydı
Baba metresim gebe !
Hay Allah kahretsin Al şu 1000 lirayı sen de işini hallet
Benzer günün akşamı kızı iş adamına itiraf etti:
Baba hamileyim
Baba fazla derin bir oh çekt:
Çok şükür, bu defa para bizden çıkmayacak
Sonra düzeltti
Zamanın birinde Erzurum'dan bir grup insan hacca gitmek için yola çıkmışlar Van'a gelmişler
Van'ın bir köyünde konaklamaya karar vermişler
O köyün de imamı yokmuş Köylüler arasında konuşmuşlar ve Erzurum'dan çıkıp hacca giden bu
topluluktan birini imam yapmaya karar vermişler
Bu insanlar hacca gidiyorlarsa abes insan değillerdir diye düşünmüşler
Nitekim tekliflerini içlerinden birisi kabul etmiş Her yıl 400 koyun verilecekmiş imama
Adam hacca gidip harcama yapacağıma burada kalıp yalancıktan imamlık yapar ve
her sene 400 koyun sahibi olurum diyerek işe başlamış
Köylü camide toplanmış namaz kılınacak Sayın imam başlamış namazı kıldırmaya :
Erzurum'dan çıktım yola Van'da verdim mola 400 koyun verdiler bana, Allahuekber
Bu günlerce aynı biçimde devam etmiş Köylü bu işe biraz şaşırmış ve konuşmuşlar arasında :
Daha önceki imam mı hatalı kıldırıyordu, yeni imam mi yanlış kıldırıyor? Bunu gidip Müftüye soralım
Sayın müftü has Trabzon'lu JJ
Müftüye gelen insanlar her şeyi anlatmış Müftü köylüye dönerek :
Siz şu anda hiç imama çaktırmadan köyünüze dönün ve namaz vakti camide toplanın ben de namaza geleceğim, diye emir verir
Herkes köyüne döner ve namaz vakti cemaat camide toplanır Emrindeki fakat Sayın müftüde camidedir İmam namazı kıldırmaya başlar
Birinci rekat :
Erzurum'dan çıktım yola, Van'da verdim mola, 400 koyun verdiler bana, Allahuekber der hoca
Arkadan öhö öhö!şeklinde bir ses duyulur İmam yakalandım illaki diye korkmaya başlar
İkinci rekatta sözlerinde azıcık değiştirme yapar :
Erzurum'dan çıktım yola, Van'da verdim mola, 400 Koyun verdiler bana, yarısı sana yarısı bana Allahuekber
Namaz bitince köylü Müftüye dönerek İmam efendi namazı doğru mu kıldırıyor? diye sorar Müftünün cevabı :
birinci rekatta azıcık şaşirdi ama ikinci rekatta işi düzeltti
Senin yüzünden
Otomobil kazasinda ölen yasli çift, dogru cennete gönderilirken görevli
anlatmaya baslar:
Su denize bakan villa sizin
Yaninda tenis kortu, yüzme havuzu ve golf parkuru var
Istediginiz herhangi birsey için su dügmeye basmaniz yeterliCennet
görevlileri hemen takdim edecekler
Görevli ayrilinca, adam karisini azarlamaya baslar
Allah seni kahretsin Vildan, daima senin hatan
Nasil yani bey ?!
O Allah'in belasi yürüyüs programlarin, vitamin haplarin, yulaf çorbalarin,
içki, sigara yasaklamalarin olmasa buraya yillar önce gelecektik
Akıllı Temel
Adamin biri sinemaya gider Tam sinemada film baslarken önüne saçini kazitmis biri oturur ve sinemanin isiklari bu saçini kazitmis adamin kafasina vurur Arkasindaki adam bir turlu filmi izleyemez Adam içinden sunun ensesine bi tane yapistirayimder sonradan Oglum adam
kocaman yariEllese bile beni parçalardiyip vazgeçerken yanina Esas oturur Adam Temel'e donup Su kafasini kazitmis adamin ensesine bi tane vur sana 5 milyon verecemder Temel de dayanamaz adamin ensesine bi tane yapistirir ve devam eder Ulan Hasan sen burada miydinder Adam donup Ne Hasan i kardesimder Temel de Pardon kardesim karistirdimder ve adam onune donunce 5 milyonunu alir Adam dayanamaz ve Esas'e donup Kardes bi tane daha yapistir sana 10 milyon verecemder Temel bi tane daha adamin ensesine vurur ve ek eder Hasan sensin be yeme beniAdam donup Hasan degilim kardesim be diyip on koltuklardan birine oturur Esas'in yanindaki adam artik filmi birakip bu kafasini kazitan adami aramaya baslar ve bulur derhal Temel'e donup Bak kardesim iste oraya oturmus Git ensesine bi tane daha vur sana cebimdeki bütün parayi verecemder Esas hemencecik kafasini kazitmis adamin arkasina geçip ensesine bi tane yapistirip Ulan Hasan burda miydin, ben de yarim saattir arka adami sen sanip ensesine vuruyorum
*