Fincan Kek Tanımı İçin Gereçler
- Çeyrek su bardağı şeker
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı süt
- 2 yemek kaşığı margarin erimiş
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Yarım su bardağı damla çikolata
Fincan Kek Tanımı Yapılışı
- Kek harcımızı olağan keki nasıl hazırlıyorsak tıpkı o şekilde hazırlıyoruz.
- Yalnızca margarini eklerken yumurtanın pişmemesi için karıştırmaya dikkat edin.
- Daha sonra yağladığımız fincanlara kek harcımızı eşit paylaştırıyoruz.
- Bu ortada fincanları yarım doldurun çünkü kabarıyor.
- Son olarak iki parmak yüksekliğinde su doldurduğumuz tencerede keke kürdan batırdığınızda kürdanı batırmayan düzeye gelene kadar orta kısık ateşte pişiriyoruz