
Fincan Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı un
- 2 adet yumurta
- 1 yemek kaşık margarin (Cam kaselere sürmek için)
- 1 çay bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 kaşık kakao
Fincan Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurtalar şeker ile çırpılır.
- Kakao hariç bütün malzemeler ilave edilerek karıştırılır.
- Karışımdan 10 kaşık kadarı kakao ile karıştırılır.
- 6 adet ısıya dayalı cam kaseleri margarin ile yağlayalım.
- Kakaosuz karışımdan sade kek hamurunu paylaştıralım.
- Ayırdığımız kakaolu kek harcını da sade kek hamurun üzerine ekleyip pay edelim.
- 7Su dolu tencereye fincanların yarısına gelene kadar su dolduralım.
- Tencerenin kapağını kapatarak ilk olarak orta ateşte kaynayana bırakalım,sonra kısık ateşe alıp 30 dakika pişmeye bırakalım.Not: dilerseniz çikolata sos yapıpta servis yapabilirsiniz. Deneyip resim atarsanız çok sevinirim ????.