elektronikci
FD Üye
Fincan Kekim Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 çay bardağı un
- Kabartmatozu,vanilya
- 2 yemek kaşığı kakao
- Çikolata
Fincan Kekim Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle yumurtayı çırpalım,şekeri ekleyip köpürene kadar tekrar çırpalım.
- Üzerine süt,yağ ilave edip tekrar karıştıralım.
- Un,kabartmatozu,vanilya koyup karıştıralım.
- En son kakao da ekleyip homojen olana kadar karıştıralım.
- Fincanların yarısına kadar hamur arasına çikolata ve tekrar hamur koyup fincanı dolduralım.
- Tüm fincanlar bu şekilde olacak(benim 8 tane çıktı).
- Bu arada tencereye biraz su koyup kaynatıyoruz.
- Doldurduğunu fincanları tencereye diliyoruz ve 3 dk ağzı açık pişiriyoruz.
- Tencerenin kapağını kapatıp 10 dk daha pişiriyoruz ve altını kapatıyoruz.
- Fincanlarımızı çıkarıp tabaklarına koyuyoruz.
Fincan Kekim Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.