
Fincan Muhallebi Tanımı İçin Materyaller
- 5 bardak süt
- 3 kaşık nişasta
- 3 kaşık un
- 5 kaşık şeker
- Yarım paket margarin
- 1 paket vanilya
- 1 çay bardağı hindistan cevizi
- Yarım çay bardağı damla çikolata
Fincan Muhallebi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Çok kolay çokta güzel
- Süt ,nişasta, un, şeker ,kısık ateşte hafif yoğunlaşana kadar karıştırıyoruz.
- Margarin ve vanilyayı da ekleyip düzgünce yoğunlaştıktan sonra ocaktan alıyoruz.
- Kahve fincanlarını çıkarıp içlerini ıslatıp muhallebiyi döküyoruz .
- Sonra dolaba 1 saat kadar bırakıyoruz .
- Sonra bir tabağa hindistan ceviziyle damla çikolatayı karıştırıp dolaptan fincan muhallebinizi alıp karşıt çevirip buluyoruz ve hazır ,servis yapabilirsiniz.