Fincan Ölçülü Muhallebili Tanımı İçin Materyaller
- 3 fincan şeker
- 3 adet yumurta
- 2 fincan yağ
- 4 fincan un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1,5 paket kabartma tozu
- 1 litre süt
- 1 su bardağı nişasta
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket krema
- 1 adet yumurta
Fincan Ölçülü Muhallebili Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar mikserle çırpalım.
- Bütün materyalleri ekleyip kek hamurumuzu hazırlayalım.
- Evvelce ısıtılmış 180° lik fırında pişirelim.
- Kekimiz pişerken muhallebimizi hazırlayalım.
- 1 lt sütümüzü ve krem şanti hariç başka materyallerimizi ekleyelim.
- Karıştırarak kısık ateşte pişirelim.
- Muhallebi kıvamına gelince toz krem şantiyi dökelim ve yeterlice çırpalım.
- Kek ve muhallebi ılıdıktan sonra kekin üzerine dökelim.
- İstediğimiz üzere süsleyelim.
Fincan Ölçülü Muhallebili Tanımı Fotoğraflı Yapılışı