Fincan Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
- 2 kahve fincanı un
- 2 buçuk kahve fincanı şeker
- 1 litre süt
- 1 paket şekerli vanilya
- 2 yemek kaşığı tereyağı yada margarin
- Hindistan cevizi
Fincan Tatlısı Tanımı Yapılışı
- Tencereye un, şeker ve süt alınır .
- Kaynamaya başlayınca altı kısılır.
- İçerisine vanilya ve yağ eklenir karıştırılıp altı kapatılır.
- Fincanların içerisi suyla ıslatılır.
- Yapılmış muhallebi fincanlara hisse edilir .
- Dolapta 4 saat dinledikten sonra fincanların kenarlarına bastırılarak çıkartılır.
- Hindistan ceviziyle süslenir.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.