Fincan Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
- 5 su bardağı süt
- 2 kahve fincanı tepeleme un
- 2.5kahve fincanı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Hindistan cevizi
- Fıstık fındık ne varsa
Fincan Tatlısı Tanımı Yapılışı
- Tenceremize sütümüzü unumuzu ve şekerimizi alalım güzelce karıştıralım.
- Yoğunlaşana kadar pişirelim.
- Pişen muhallebimize vanilya ve tereyağını ekleyelim karıştıralım.
- Kullanacağımız fincanlarımızın içini ıslatalım. Muhallebiyi dolduralım.
- Fincanları ıslatmazsak muhallebi çıkmaz doldurduğumuz fincanları biraz soğuyunca dolaba kaldıralım.
- En az 3. 4 saat dolapta soğutalım.
- Tatlıları fincandan çıkarırken kenarlarında hava almasını sağlayarak karşıt çevirelim.
- Fincanı sallayalım zati direk düşecektir düşen tatlımızı hindistan cevizine bulayalım.
- Üzerini süsleyip servis yapalım.