
Fincan Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
- 1 litre süt
- 2 fincan un
- 3 fincan şeker
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
- Hindistan cevizi
- Şekerlemeler
Fincan Tatlısı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Süt, un, şeker ekleyip karıştırıyoruz lakin ocağı karıştırdıktan sonra açacağız. Kaynadığı vakit altını kapatıyoruz.
- Tatlıyı ocaktan aldıktan sonra tereyağı ve vanilya ekleyip karıştırıyoruz.
- Fincanların içine tatlımızı koyuyoruz. Tatlılarımız oda ısısına geldiği vakit buzdolabına kaldırıyoruz. Buzdolabında 3-4 saat bekletiyoruz.
- Dolaptan çıkardıktan sonra tatlımızı fincandan çıkarıp hindistan cevizine buluyoruz akabinde üzerini süslüyoruz. Afiyet olsun????????.