Fincan Tatlısı Tanımı İçin Materyaller
- 2.5 su bardağı süt
- 1.5 yemek kaşığı un
- 1.5 yemek kaşığı nişasta
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1.5 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- Yarım çay kaşığı granül kahve (Nescafe)
- Hindistan cevizi
Fincan Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Vanilya hariç bütün gereçleri tencereye alın, kaynayana kadar karıştırın. Kaynadıktan sonra vanilyayıda ekleyin, ocaktan alın.
- Ben su bardağında yaptım siz fincanda yahut öbür bir kalıpta yapabilirsiniz. Hangi kalıpta yapacaksanız onu ıslatıp harcı içine dökün.
- Oda sıcaklığına geldiğinde 3-3. 5 saat kadar buz dolabında bekletin.
- Bir tabağa hindistan cevizi koyun ve kalıplardan tatlıyı çıkarın. Zorlanırsanız parmağınız yardımıyla kenarını yavaşça kaldırıp çıkarın.
- Hindistan cevizine bulayın spatula yardımıyla tabaktan alin ve dilediğiniz üzere servis edin.