teknolojiuzmani
FD Üye
Fincanda Antep Fıstıklı Kadayıf Tanımı İçin Materyaller
- 250 gram kadayıf
- 3 yemek kaşığı tereyağ
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı antep fıstığı kırığı
- 2,5 bardak su
- 2,5 bardak şeker
- Antep fıstığı
Fincanda Antep Fıstıklı Kadayıf Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle şerbetimiz için şeker ve suyu tencereye alalım güzelce karıştırıp aygaza alalım. Kaynamaya başlayınca orta ateşte yaklaşık 7-8 dakika kaynatalım. Koyu kıvamlı bir şerbet olması lazım, kaynayan şerbeti kenara alalım güzelce soğusun.
- Biz bu ortada kadayıfı için tavaya tereyağ ve sıvı yağı alalım güzelce erittikten sonra kadayıfların üzerine dökelim, güzelce karıştıralım.
- Kadayıfların her yeri yağlanmış olsun yağlan kadayıftan bir Türk fincanına biraz alalım içine yarım tatlı kaşığı antep fıstığı koyup üzerine biraz daha kadayıf koyup güzelce bastırıp elimize zıt çevirelim.
- Pişireceğimiz tepsiye dizelim hepsine tıpkı süreci yaptıktan sonra 200 derece fırında denetimli pişirelim.
- Yaklaşık 10 dakika sonra fırının ayarını max yükseltelim güzelce kızardıktan sonra fırından çıkaralım yaklaşık 3 dakika dinlendikten sonra şerbeti bir kaşık yardımıyla üzerine dökelim.
- Daha sonra antep fıstığıyla süsleyip yaklaşık 1,2saat sonra servis edebilirsiniz.