bilgisayarci
FD Üye
Fincanda Kek Tanımı İçin Materyaller
- 2 adet yumurta
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 3 yemek kaşığı kakao
- 2 çay bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
Fincanda Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta ve şekeri çırpıyoruz.
- Akabinde süt ve yağımızı da katıp karıştırmaya devam ediyoruz.
- Kuru gereçlerimizi de katıp kıvam alana kadar çırpıyoruz.
- Fincanlarımızı yağlayıp yarısına kadar kek harcımızdan dolduruyoruz.
- Tenceremizin içine ılık su katıp fincanları yerleştiriyoruz.
- Tenceremizin kapağının altına el havlusu koyuyoruz bu sayede oluşan buhar tanelerinin kekin içine düşmesini engelliyoruz.
- 10 dakika yüksek ateşte 15 dakika olağan ateşte pişiriyoruz.