iltasyazilim
FD Üye
Fincanda Portakal Aromalı Kakolu Kek Tarifi İçin Malzemeler
*1 yumurta
*1 çay bardağı toz şeker
*1 su bardağından bir parmak eksik portakal suyu
*1 portakal kabuğunun rendesi
*1 yemek kaşığı kako
*1 su bardağından bir parmak eksik un
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
Fincanda Portakal Aromalı Kakolu Kek Tarifi Yapılışı Bu tarifte yağ yok, süt yerine de portakal suyu kullanıldı )
1
*Öncelikle oda ısısında olan yumurta şekerle 3 dakika kadar güzelce mikserle çırpılır, sıkılmış portakal suyu ve kabuğunun rendesi eklenir
*Unu, kakosu, vanilyası, kabartma tozu da elenerek dökülür
*Tekrar mikserle 2 dakika daha çırpılır, kek hamurunun kıvamı ne çok cıvık ne de çok katı olmalı
*Sonra yağlanmış olan fincanlara kek hamurundan fincanların yarısına gelecek miktarda dökülür
*Geniş bir tencereye fincanlar yerleştirilir
*Tencereye kaynamış su ilâve edilir (fincanların Yarısına gelecek şekilde su koyun)
*Pişmeye bırakılır, su kaynayana kadar önce yüksek ateşte sonrasında 20 25 dakika kadar da kısık ateşte pişirilir Lütfen pişmesini anlayıp, iyice emin olmak için kürdan testi yapın
*Pişen fincan kek hafif soğuduktan sonra servis tabağında ters çevrilir
*Üzeri isteğe göre hindistan cevizi ve vişneyle süslenir
Deneyecek olan herkese şimdiden afiyet olsun ?
*1 yumurta
*1 çay bardağı toz şeker
*1 su bardağından bir parmak eksik portakal suyu
*1 portakal kabuğunun rendesi
*1 yemek kaşığı kako
*1 su bardağından bir parmak eksik un
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
Fincanda Portakal Aromalı Kakolu Kek Tarifi Yapılışı Bu tarifte yağ yok, süt yerine de portakal suyu kullanıldı )
1
*Öncelikle oda ısısında olan yumurta şekerle 3 dakika kadar güzelce mikserle çırpılır, sıkılmış portakal suyu ve kabuğunun rendesi eklenir
*Unu, kakosu, vanilyası, kabartma tozu da elenerek dökülür
*Tekrar mikserle 2 dakika daha çırpılır, kek hamurunun kıvamı ne çok cıvık ne de çok katı olmalı
*Sonra yağlanmış olan fincanlara kek hamurundan fincanların yarısına gelecek miktarda dökülür
*Geniş bir tencereye fincanlar yerleştirilir
*Tencereye kaynamış su ilâve edilir (fincanların Yarısına gelecek şekilde su koyun)
*Pişmeye bırakılır, su kaynayana kadar önce yüksek ateşte sonrasında 20 25 dakika kadar da kısık ateşte pişirilir Lütfen pişmesini anlayıp, iyice emin olmak için kürdan testi yapın
*Pişen fincan kek hafif soğuduktan sonra servis tabağında ters çevrilir
*Üzeri isteğe göre hindistan cevizi ve vişneyle süslenir
Deneyecek olan herkese şimdiden afiyet olsun ?