
Fındık Dolgulu Tart Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 150 gram soğuk tereyağı
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı şeker
- 1 paket vanilin
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı ince çekilmiş fındık (Ben 1 kaşık kadarını antep fıstığı kullandım)
- 1 adet yumurta
- 1 paket sıvı krema
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım paket sıvı krema
- 150 gram çikolata (Beyaz ve bitter karışık kullandım)
Fındık Dolgulu Tart Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamuru için; için tüm malzemeleri ele yapışmayan yumuşak bir hamur olana dek yoğuruyoruz.
- Yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba kenarları 2 şer parmak kadar yüksek olacak şekilde hamuru yayıyoruz.
- Kabarmaması için çatalla delikler açıp 180 derece fansız fırında 10 dakika ön pişirme yapıyoruz.
- İç dolgu için; tüm malzemeleri karıştırıp fırında 10 dakika pişen tart hamurunun ortasına döküp tekrar fırına gönderiyoruz.
- Yaklaşık 20-25 dakika üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
- Ganaj için; kremayı ısıtıp kaynamak üzereyken altını kapatıp çikolataları ekleyip güzelce eriyene kadar karıştırıyoruz.
- Fırından çıkıp 10 dakika dinlenen tartın üzerine ganajıda ekliyoruz. Buzdolabına kaldırıp ganaj donunca servise hazır.
- Dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz ben kremşanti ve çilek kullandım. Kremşantiyi sıkma torbası ile sıkıp üzerlerine çilek koydum. Afiyet olsun ????.