Fındık Ezmeli Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
- 125 gram margarin
- 1 yumurta
- 1 su bardağından 1 parmak az nişasta
- Yarım su bardağından biraz fazla pudra şekeri
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- Fındık ezmesi
- Kıyılmış fındık
Fındık Ezmeli Kurabiye Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Un hariç bütün hamur gereçlerini kaba koyup yoğuruyoruz. Unu denetimli olarak ekliyoruz ve çok sert olmayan bir hamur elde ediyoruz.
- Hamuru yarım saat kadar buzdolabında dinlendiriyoruz. Bu süreci yaparsanız hamurunuz daha kolay biçim alacaktır. Hamuru dolaptan alıp merdane ile açtıktan sonra çay bardağı yardımıyla kesiyoruz ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştiriyoruz.
- Fırının önden ısınması çok kıymetli değil dilerseniz soğuk fırında da pişirme süreci yapabilirsiniz.
- Fırından çıkan kurabiyeler uygunca soğutulduktan sonra ortasına fındık kreması sürüp öteki kurabiyeyi üzerine kapatıyoruz. Yan kenarlarına yaş pasta mantığında fındık kreması sürüyoruz ve kıyılmış fındığa buluyoruz.