Fındık Köşeleri Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için;
- 200 gram tereyağı
- Yarım su bardağı toz şeker
- 2 adet yumurta
- Yarım paket kabartma tozu
- 3 buçuk su bardağı un
- Bir tutam tuz
- 4-5 yemek kaşığı kayısı marmelatı
- 200 gram tereyağ
- Yarım su bardağı toz şeker
- 5-6 yemek kaşığı su
- 400 gram çekilmiş fındık
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 paket vanilin
- 250 gram benmari usulü eritilmiş bitter çikolata
Fındık Köşeleri Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Hamurun gereçlerini yoğurma kabına alıp yoğurun.
- Hamuru yoğurduktan sonra 15-20 dakika buzdolabında dinlendirin.
- Yağlı kağıt üzerine hamuru alın.
- Hamurun üzerine de yağlı kağıt serin.
- Hamuru tepsi büyüklüğünde açın.
- Üzerine marmelatı sürün.
- Bir tencereyi ocağa alıp tereyağını eritin.
- Üzerine toz şekeri ekleyin.
- Fındığı, tarçını, vanilini ve suyu ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.
- Soğuyunca hamurun üzerine eşit bir şekilde yayıp düzeltin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece gutunda yaklaşık yarım saat pişirin.
- Fırından çıkardıktan 10 dakika sonra üçgen şeklinde kesip soğutun.
- Kurabiyeler soğurken çikolatayı benmari usulü eritip soğuyan üçgen kurabiyelerin köşelerini çikolataya batırın.
- Çikolata donana kadar yağlı kağıt üzerinde bekletin.Daha sonra servis edebilirsiniz.
Fındık Köşeleri Tanımı Fotoğraflı Yapılışı