Fındık Kremalı Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
- 1 adet margarin
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı mısır nişastası
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tane kabartma tozu
- 1 tane vanilya
- Un
- Fındık kreması
Fındık Kremalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Yağımızı, yumurta ,nişasta, pudra şekeri, sıvı yağı ,kabartma tozunu ve vanilyayı güzelce yoğuruyoruz.
- Unu ayarını kulak göğsü kıvamına gelene denk ekliyoruz aslında ele yapışmayan bir kıvam oluyor o formda anlaya bilirsiniz ????
- Yaptığımız hamuru iki eşit paçaya ayırıyoruz .
- Yağlı kağıdın ortasında ince bir formda açıyoruz açtığımız hamuru bardak yardımıyla yuvarlaklar oluşturuyoruz .
- Küçük isterseniz daha küçük bardak kullanabilirsiniz ben kabarmasını istemediğim için kürdanla üzerine delikler açtım.
- 20 dk yetti benim fırınımda fırından fırına da fark eder o halde ayarlayabilirsiniz.
- Pişen kurabiyelerin soğumasını bekliyoruz daha sonra ortalarına fındık kreması sürüp öteki kurabiyeyide üzerine kapatıyoruz.
- Kenarlarına da krema sürüp antepfıstığına buladım ,siz isterseniz öbür süslere bulayabilirsiniz.
Afiyet olsun ????.
Fındık Kremalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı