elektronikci
FD Üye
Fındık Lahmacun (Ev Yapımı) Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 paket kuru maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Aldığı kadar un (Kontrollü)
- 300 gram kıyma
- 2 kuru soğan
- 4 diş sarımsak
- 2 kırmızı biber
- 2 adet yeşil biber
- 3 domates
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tutam maydanoz
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı reyhan
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı çörek otu
- 1 çay bardağı zeytinyağı
Fındık Lahmacun (Ev Yapımı) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamurumuzu ılık süt ve ılık suyu koyup mayayı tuzu ve şekeri eritelim.
- Yavaş yavaş unu ekleyerek yoğuralım sert olmayan bir hamur elde edelim ve yarım saat dinlenmeye bırakalım.
- İç harç için tüm malzemeleri robottan geçirip güzelce yoğurup dinlenmeye bırakalım.
- Daha sonra dinlenen hamuru ince bir şekilde açıp yuvarlak keselim ister küçük küçük açın ben geniş bir bardak ağzı ile kestim.
- Kaşık yardımı ile harçtan sürüp 200 derece ısınan fırında 10 -15 dakika pişirdim. ????