elektronikci
FD Üye
Fındık Düşü Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
- 3 yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı toz fındık
- 4 yemek kaşığı kakao
- 2 su bardağı un
- 2 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı kakao
- Yarım su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı margarin
- Yarım su bardağı damla çikolata
Fındık Düşü Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak krema için tencereye damla çikolata ve margarin hariç bütün materyaller katılır ve kısık ateşte muhallebi kıvamına gelene dek karıştırılır.
- Kaynayan karışım ocaktan alınır ve damla çikolata ile margarin eklenir soğumaya bırakılır.
- Kek için yumurta ve şeker köpürene kadar çırpılır.
- Ardından süt ve yağ eklenir.
- Un, kakao, vanilya kabartma tozu elenerek kek hamuruna eklenir ve karıştırılır.
- Hazırlanan hamur yağlanmış kalıba dökülür ve evvelden ısıtılmış fırında 180 derecede 35 dk pişirilir.
- Pişen kek soğumaya alındıktan sonra hazırlanan çikolatalı krema eklenir ve üzerine eklenen toz fındıkla bir arada servise hazır hale gelir afiyet olsun.