Fındık Ve Cevizli Kuru Dolma Tanımı İçin Materyaller
- 21 adet kuru biber dolmalık
- 17 yemek kaşığı pirinç
- 4 yemek kaşığı pilavlık bulgur
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet büyük soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 su bardağı çekilmiş fındık ve ceviz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı toz tarçın
- 1 çay kaşığı toz biber
- 1 çay bardağı su
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet dereotu
- Yarım çay bardağı kuş üzümü
- 1 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı nar ekşisi
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Pişirmek için istenirse et suyu
Fındık Ve Cevizli Kuru Dolma Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak önden tencerede su kaynatalım, kısalım.
- Kuru biberleri suya alıp 15 dakika kapağı kapalı pişirelim.
- Mühlet sonunda süzerek çıkaralım.
- İçini hazırlamak için soğan ve sarımsağı robotta çekip ensiz tencereye alalım
- . Zeytinyağı ile çevirip salçayı ve tüm baharatları ekleyelim.
- Fındık ve ceviz içini ekleyerek karıştıralım.
- Yıkanıp süzülmüş pirinç ve bulgur karışımını ekleyelim karıştıralım.
- Kuş üzümü ekleyip karıştıralım. Su ek edip karıştıralım ve kapağını kapatıp altını kısalım.
- Suyu çekilince ocağı kapatalım ve birinci sıcağı çıkınca incecik kıyılmış dereotu maydanoz karışımını ekleyelim karıştıralım.
- Yeşillikleri sıcakta eklerseniz tatları ve renkleri canlı kalmaz zira.
- Kuru biberlerin içine dolu bir yemek kaşığı içten nazikçe dolduralım ve tencereye dik olarak taban tabana dizelim.
- Ortaya bir domates koyalım.
- Üzerlerini geçmeyecek kadar ılık su ek edelim.
- Porselen bir tabağı üstlerine kapatalım.
- Son olarak kapağı da kapatıp kısık ateşte 30 dakika denetimli pişirelim.
- Sosu için zeytinyağı sos tenceresine alalım, içine evvel sarımsak rendesi koyup karıştıralım.
- Sonra öbür gereçleri ekleyip yağı bir iki taşım kaynatalım.
Afiyet olsun ????.