Fındıklı Çikolatalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 100 gr teremyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 120 gr bitter çikolata
- 2 adet yumurta
- 5 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 çay bardağı fındık
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket dr oetker doğanın lezzeti portakallı şeker
- Aldığı kadar un
Fındıklı Çikolatalı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle teremyağını tavaya alın.
- Üzerine sıvı yağı bırakın.
- Ardından kısık ateşte karıştırarak yağın erimesini sağlayın.
- Ardından yağ eriyince üzerine bitter çikolatayı bırakıp ocağın altını kapatın ve karıştırarak çikolatayı eritin.
- Karıştırma kasenin içine yumurtaları kırın ,ardından pudra şekeri ,bir paket dr oetker portakallı şeker yoksa bir portakal kabuğu rendesini eritilmiş çikolatayı bırakıp birlikte karıştırın .
- Tekrardan üzerine kakaoyu, kabartma tozunu ve kulak memesi kıvamında olacak şekilde unu ekleyip birlikte hamuru yoğuralım .
- En son tüm fındıkları hamura ilave ederek birlikte tekrardan yoğuralım .
- Ardından yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine dondurma kaşığı yardımıyla hamurdan parçalar alıp fırın tepsisine dizelim .
- Ardından önceden ısıtılmış fanlı fırında 170 derecede 20 -25 dakika arası kurabiyeleri kontrollü pişirin afiyet olsun.