Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Fındıklı Hurmasica (Boşnak Tatlısı)

Fındıklı Hurmasica (Boşnak Tatlısı)
0
48

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83
findikli-hurmasica.jpg

Fındıklı Hurmasica (Boşnak Tatlısı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 150 gram toz şekeri
  • 200 ml. sıvı yağ
  • Yaklaşık 400 gram un
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 200 gram öğütülmüş fındık
Şurup için:
  • 650 gram toz şekeri
  • 650 ml su
  • 2 paket vanilya şekeri

Fındıklı Hurmasica (Boşnak Tatlısı) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Önce şurubu yapın: şeker, vanilya şekeri ve suyu bir tencereye koyun, birleştirin ve kaynatın.
  2. Kaynayınca altını kısın ve yaklaşık 10 dakika pişirin. Soğumaya bırakın.
  3. Yumurtalar ve şekeri çırpın, ardından sıvı yağ ekleyin, birleşin.
  4. Kabartma tozu ile karıştırılmış unu ve öğütülmüş fındıkları ekleyin.
  5. Elinize yapışmayan hamuru yoğurun (gerekirse bir veya iki yemek kaşığı un ekleyin).
  6. Hurmasica’ya istediğiniz şekil verdikten sonra biraz yağlanmış tepsiye dizin.
  7. 190 derecede yaklaşık 25 dakika pişirin.
  8. Pişmiş hurmasica üzerine soğutulmuş şurubu dökün.
  9. Soğumaya bırakın, ardından servis yapın!.
Fındıklı Hurmasica (Boşnak Tatlısı) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,499Konular
982,575Mesajlar
30,324Kullanıcılar
ruhwadawSon üye
Üst Alt