Fındıklı Karamella Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
- 125 gram oda ısısında tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı nişasta (mısır)
- 1 vanilya
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- Un
Fındıklı Karamella Kurabiye Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Yoğurma kabına un hariç tüm malzemeyi alıp karıştırıyoruz.
- Elediğimiz bir ölçü unu yavaş yavaş ekliyoruz ve elimize yapışmayan orta sertlikte bir hamur yoğuruyoruz. (hamurumuz çok yumuşak olmasın).
- İki yağlı kağıt ortasında merdane yardımıyla bir parmak kalınlığında açıyoruz istediğiniz kurabiye kalıbıyla kesebilirsiniz yoksa klasik su bardağı ilede daireler çıkarabilirsiniz.
- Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye hafif aralıklı diziyoruz.
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında rengi hafif değişinceye kadar pişiriyoruz.
- Bu ortada karameli yapalım.1 su bardağı tozşekeri tavaya alalım kaşık değdirmeden ocağa alalım.
- Yüksek ateşe koymayalım hafifçe açık olsun.
- Şekerin rengi alttan değişip erimeye başlayınca tavayı orta ara sallayalım dikkat edelim yakmayalım.
- Bu süreçte dikkatli karıştırıp rengi karamel olunca 1 kaşık doruklu tereyağı ekleyelim tereyağı eriyince 1 paket krema aktarıp karıştırarak bir kaç taşım kaynatıp ocaktan alıyoruz.
- Oda ısısında soğumaya bırakıyoruz.
- Soğudukça kıvam alacaktır katılaşan karamele iri kıyım çokça fındık koyuyoruz ve dinlenen kurabiyelerin üzerine kâfi ölçüde koyuyoruz.
- Bu şekilde yahut üzerine benmari erittiğimiz sütlü çikolata ile şeritler yaparak servis yapıyoruz.Kolay gelsin ????.