teknolojiuzmani
FD Üye
Fındıklı Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker ( su bardağı ölçü 200 ml)
- 1 adet vanilin
- 200 gram krema
- 150 gram çekilmiş fındık (1,5 su bardağı)
- 1 kabartma tozu
- 1 su bardağı un ve 1/2 (yarım) su bardağından 1 parmak eksik un (toplam 190 gr.)
Fındıklı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurtayı, şekeri ve vanilini beyazlayana kadar uygunca çırpın.
- Kremayı ekleyip devam çırpın.
- Çekilmiş fındığı da ek edip kısaca çırpın.
- Kabartma tozunu ve unu da ekleyip çırptıktan sonra, orta büyüklükte kek kalıbını yeterlice yağlayın ve hafif unlayın.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40 dak. Pişirin.
- Arzu nazaran üzerine çikolata sosu döküp servis edebilirsiniz. (ben hazır sos kullandım). Afiyet olsun.