
Fındıklı Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Keki için;
- 3 adet yumurta
- Yarım bardak şeker
- Yarım bardak sıvı yağ
- 1 bardak hindistan cevizi
- 1 bardak iri kıyılmış fındık
- 1 bardak galeta unu
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 2 bardak su
- 1,5 bardak şeker
- 1 litre süt
- 1 fincan un
- 1 fincan nişasta
- 1 bardak şeker
- 1 paket toz kremşanti
- Toz hindistan cevizi
Fındıklı Kıbrıs Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle şerbeti aygaza alalım yaklaşık 7,8dakika kaynatalım daha sonra altını kapatıp kenara alalım.
- Şerbet soğurken kekimizi yapalım kek için yumurta ve şekeri güzelce çırpalım.
- Galeta ununu, hindistan cevizini ve iri kırılmış fındığı ve kabartma tozu ve vanilini ekleyip güzelce karıştıralım yağlanmış tepsiye yayıp 200 derece fırında kontrollü pişirelim.
- Kek piştikten sonra sıcakken soğuk şerbeti üzerine dökelim bu arada muhallebiyi hazırlayalım tencereye kremşanti hariç bütün malzemeyi ekleyip çırpalım ve karıştırarak pişirelim.
- Pişen muhallebiye kremşantiyi ekleyip güzelce çırpalım ve kekin üzerine yayalım ve üzerini toz hindistan ceviziyle süsleyelim ve soğuması için buzdolabıma kaldıralım yaklaşık 3saat sonra servis edebilirsinizz.