Fındıklı Kurabiye (Az Yağlı, Az Şekerli) Tanımı İçin Gereçler
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı şeker
- 2 yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket portakal aroması
- 1 avuç fındık
- Alabildiği kadar un
- Üzerine pudra şekeri
Fındıklı Kurabiye (Az Yağlı, Az Şekerli) Tanımı Yapılışı
- Şeker ile yumurtayı öncelikle çırpalım, sonra un dışında öbür tüm gereçleri ekleyip çırpmaya devam edelim.
- Unu azar azar ekleyelim, kulak göğsü kıvamına gelince, hamurumuzu 20dk üzere buzdolabında dinlendirelim.
- Dinlendikten sonra içerisine kırık fındık katalım, biraz daha yoğuralım.
- Yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize ceviz biçiminde toplar yapıp, evvelce ısıtılmış 180derece fırında 20dk pişirelim.
- Fırından çıkardıktan sonra 5dk dinlendirip, sonrasında üzerine pudra şekeri serpelim.
Şekerini bir çay bardağından bir tık dahi az koyabilirsiniz, tadı yinede pek lezzetli oluyor.