
Fındıklı Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- 2 adet yumurta (1 yumurtanın akını üzeri için ayırın)
- 250 gram tereyağı (Oda ısısında)yoksa sana yağıda kullanabilirsiniz
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un (Yaklaşık 3, 5 su bardağı)
- Kırılmış fındık
Fındıklı Kurabiye Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Kurabiyemizi yapmak için öncelikle yumurtalardan birinin akını ayırarak, fındık ve un hariç tüm malzemeyi karıştırma kabına alalım ve yoğuralım.
- Daha sonra unu ek ederek yoğurmaya devam edelim.
- Hamurlar cevizden biraz daha büyük kesimler kopararak elimizde yuvarlayalım.
- Hamurun üst kısmını evvel yumurta akına sonra da kırılmış fındığa batırarak yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim.
- 180 derece evvelden ısıtılmış fırına yaklaşık 20 dakika pişirelim. Çok pembeleşme olmamasına dikkat edin. Kurabiyelerimiz soğuduktan sonra servise hazır. Afiyet olsun.