Fındıklı Lahana Sarması nasıl yapılır
Resimli Fındıklı Lahana Sarması
Malzemeler:
1 adet lahana, 400 gr dana kıyma, 1 adet elma, 1 adet yumurta, 1 adet soğan, 400 ml et suyu, 150 ml beyaz şarap, 50 gr kıyılmış fındık, 2 dilim tost ekmeği, 4 yemek kaşığı sıvıyağ, 1 tatlı kaşığı hardal, yarım demet mercankoşk, tuz, karabiber
imagesfindiklilahanasarmasitarifiresimli5ad440df5e55b
Hazırlanışı
Lahanayı temizleyin, sap uzantısını bir bıcak yardımı ile kesip cıkarın Tuzlu kaynar suda dış yaprakları gevşemeye başlayana kadar haşlayın 8 buyuk yaprak elde edecek şekilde yapraklarını dikkatlice cıkarın
Soğanı kup kup doğrayın, ekmekleri soğuk suda bekletin, mercankoşk yapraklarını ince kıyın Elmayı soyarak parmak kalınlığında uzun uzun doğrayın
Ekmeği sıkarak kıymaya karıştırın, soğan, yumurta, fındık, mercankoşk ve hardalı ilave ederek iyice yoğurun Tuz ve karabiber ekleyerek harcı 8 eşit parcaya bolun
4 lahana yaprağı uzerine birer parca kıymalı harctan yerleştirin, bıcak yardımı ile uzerine yayın Uzerine diğer lahana yapraklarını ve kıymalı harcı koyun, ustteki harcı da guzelce yayın Elma parcalarını ortaya yerleştirin Lahananın yanlarını ice doğru kapatın ve alttan başlayarak rulo şeklinde sıkıca sarın kat yerini kurdan ile tutturun
Yağı bir tencerede ısıtın, lahana rulolarını aynı tencerede harlı ateşte kızartın Şarabı katarak bir taşım kaynatın, et suyunun yarısını ilave ederek 25 dk pişirin
Resimli Fındıklı Lahana Sarması
Malzemeler:
1 adet lahana, 400 gr dana kıyma, 1 adet elma, 1 adet yumurta, 1 adet soğan, 400 ml et suyu, 150 ml beyaz şarap, 50 gr kıyılmış fındık, 2 dilim tost ekmeği, 4 yemek kaşığı sıvıyağ, 1 tatlı kaşığı hardal, yarım demet mercankoşk, tuz, karabiber
imagesfindiklilahanasarmasitarifiresimli5ad440df5e55b
Hazırlanışı
Lahanayı temizleyin, sap uzantısını bir bıcak yardımı ile kesip cıkarın Tuzlu kaynar suda dış yaprakları gevşemeye başlayana kadar haşlayın 8 buyuk yaprak elde edecek şekilde yapraklarını dikkatlice cıkarın
Soğanı kup kup doğrayın, ekmekleri soğuk suda bekletin, mercankoşk yapraklarını ince kıyın Elmayı soyarak parmak kalınlığında uzun uzun doğrayın
Ekmeği sıkarak kıymaya karıştırın, soğan, yumurta, fındık, mercankoşk ve hardalı ilave ederek iyice yoğurun Tuz ve karabiber ekleyerek harcı 8 eşit parcaya bolun
4 lahana yaprağı uzerine birer parca kıymalı harctan yerleştirin, bıcak yardımı ile uzerine yayın Uzerine diğer lahana yapraklarını ve kıymalı harcı koyun, ustteki harcı da guzelce yayın Elma parcalarını ortaya yerleştirin Lahananın yanlarını ice doğru kapatın ve alttan başlayarak rulo şeklinde sıkıca sarın kat yerini kurdan ile tutturun
Yağı bir tencerede ısıtın, lahana rulolarını aynı tencerede harlı ateşte kızartın Şarabı katarak bir taşım kaynatın, et suyunun yarısını ilave ederek 25 dk pişirin