Fındıklı Rulo Çörek Tanımı İçin Materyaller
- 250 ml süt
- 1 paket yaş maya
- 1 çay bardağı şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta (akı sarısı üzerine sürülecek )
- 1 tane vanilya
- 4 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı yumuşamış tereyağı
- 1 su bardağı rondodan uygunca geçirilmiş fındık
- 1 çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı eritilmiş tereyağı
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 4 yemek kaşığı süt
Fındıklı Rulo Çörek Tanımı Yapılışı
- Yaş maya ,şeker ,un eriyene kadar karıştırılır ve sıvı yağ ,yumurta, vanilya eklenir .
- Azar azar un eklenir ve yumuşak kıvamlı hamur elde edilir .
- Hamur ele yapışa bilir tereyağı eklenir ve hamur toparlanır ve güzelce yoğrulur ve üzerini streçleyip pak bir beze sarıp mayalandıralım .
- 1 saat iç harcı için yukarda saydığım bütün gereçler karıştırılır mayalanan hamuru un serpilmiş tezgâhta alıp merdane yardımıyla kare biçiminde açılır.
- Hamur ne çok kalın nede çok ince olsun açılan hamura üzerine hazırladığımız harcı her yerine gelecek halde sürelim ve rulo formunda sarıp 2 parmak kalınlığında kesip ortasına oklava yardımıyla bastırıp yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirelim.
- Üzerine pak bir bez örtüp 15 dakika mayalandıralım maya müddetinden sonra fırçayla hafif bastıraklar yumurtayı sürelim.
- Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim .
- Hafif ılık olan çöreğe üzerine sürmek için pudra şekerini sütle karıştırıp bir fırça yardımıyla sürelim afiyet olsun.