
Fındıklı Sarma Tarifi İçin Malzemeler
Şerbeti için;
- 3.5 su bardağı şeker
- 3.5 su bardağı su
- 1 dilim limon
- 2 paket hazır baklavalık yufka
- 1 kase fındık kırığı
- 200 gram tereyağ veya margarin
- Yarım su bardağı sıvı yağ
Fındıklı Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tereyağını eritip içine sıvı yağ karıştırıyoruz.
- Şerbetimizin tüm malzemelerini tencereye alıp kaynatıyoruz, 5 dk geçince kapatıyoruz.
- Yufkamızı paketten çıkartıp borcamı üzerine koyuyoruz borcam şeklinde kesiyoruz.
- Borcamı yağlıyoruz sonra yufkamızın her yerini yağlıyoruz.
- Fındık kırığını yufkanın her yerine serpiyoruz ,2 yufka olarak sarıyoruz.
- Sıkı sararak borcama yerleştiriyoruz.
- Tüm yufkalar için bu işlemi gerçekleştiriyoruz.
- 180 derecede alt üst turboda pişiriyoruz hemen kızarıyor dikkat????.
- Piştikten sonra fırından alıyoruz ilk 5 dk geçtikten sonra şerbeti üzerine döküyoruz.



Fındıklı Sarma Tarifi Fotoğraflı Yapılışı