Fındıklı Sultan Kurabiyesi (Günlerce Tazecik Kalıyor) Tanımı İçin Gereçler
- Yarım paket tereyağ
- Yarım paket margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 çay bardağı pudra şekeri
- 2 çay bardağı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 4 su bardağı un
- 1 yumurta akı
- 1 kase iri çekilmiş fındık
Fındıklı Sultan Kurabiyesi (Günlerce Tazecik Kalıyor) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Oda sıcaklığında yağları yoğurma kabına alıyoruz.
- Un hariç bütün malzemeyi elimizle karışıyoruz.
- Unu ekleyerek yoğurmaya başlıyoruz.
- Un ölçüsü tam tutuyor.
- Cevizde az büyük modüller koparıp elimizde form verip yumurta akına ve fındığa batırıp yağlı kağıt serili tepsiye diziyoruz.
- 180 derecede orta biçimde kızartıyoruz.
Yiyen herkes çok beğenecek.
Afiyet şifa olsun ????.