elektronikci
FD Üye
Fındıklı Tart Tanımı İçin Malzemeler
- 150 gram oda sıcaklığına tereyağı
- 4 yemek kaşığı pudra şekeri
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı soğuk su
- 2 su bardağı un (kontrollü)
- 1 paket krema
- 160 gram bitter sütlü karışık çikolata
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 80 gram bitter çikolata
- 1 su bardağı kırılmış fındık
Fındıklı Tart Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce ganajı yapalım. Küçük sos tenceresine kremayı alıp ısıtalım içerisine çikolata ve tereyağını ekleyelim dolaba kaldıralım.
- Hamuru için un hariç tüm materyalleri bir kaba alıp yoğuralım.
- En son unu denetimli biçimde ekleyelim ve ele yapışmayan yumuşak kıvam olana kadar yoğuralım.
- Hamuru 12 eşit modüle bölüp beze haline getirelim.
- 12 li tart kalıbını yağlayıp hamurları yerleştirelim.
- Elimizle çanak halini verelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derecede 15 dakika denetimli bir formda kızarana kadar pişirelim.
- Pişen tartın birinci sıcaklığı çıktıktan sonra kalıptan çıkaralım.
- Bitter çikolataya batırıp daha sonra fındık içine batıralım.
- Dolaptan ganajı çıkarıp içerisine sıkalım yahut kaşık yardımıyla dolduralım. Afiyet olsun ????.