Fındıklı Tartolet Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 250 gram eritilmiş tereyağı
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı pudra şeker
- 2 yemek kaşığı su
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un
- 3 su bardağı kırık fındık
- 1.5 su bardağı pudra şekeri
- 3 adet yumurta
- Kağıt kek kalıbı
Fındıklı Tartolet Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamur malzemelerini karıştırıp, ele yapışmayacak kıvamda yarım saat buzdolabında bekletin.
- Bu sırada fındıkları geçirip yumurta ve pudra şekeriyle karıştırarak üst harcını hazırlayın.
- Çok kalın olmayacak şekilde oklavayla hamuru açın ve su bardağının ağzıyla dairesel şekiller çıkartın.
- Şekilleri kek kalıplarına yerleştirip elinizle kenarlarını şekline göre düzenleyin.
- İçerisine istediğiniz 1 tatlı kaşığı reçel, meyve taneleri veya marmelat üzerine de 1 tatlı kaşığı (Marmelatı kapatacak kadar)
- Fındık karışımından koyup, fırında 10 dakika altı üstü fanlı 170 derecede kontrollü bir şekilde pişirin.