Fındıklı Un Kurabiyesi Tanımı İçin Gereçler
- 250 gram tereyağ ve ya margarin (Oda sıcaklığın da yumuşamış olacak)
- 1 yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı dövülmüş fındık
- 1/2 (yarım) paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un (Hamur yumuşak olacak)
- Pudra şekeri ve tarçın
Fındıklı Un Kurabiyesi Tanımı Yapılışı
- Oda sıcaklığın da yumuşamış margarin içine sıvı yağ ve yumurtayı ekleyip elimizle bir hoş karıştırıyoruz.
- Yağın yeterlice parçalanmasını sağlıyoruz.
- Sonra içine vanilya ve fındığı da ekleyip güzelce birbirine karışmasını sağlıyoruz.
- Daha sonra kabartma tozu ve aldığı kadar (2. 5 ya da 3 su bardağı gibi) unu ekliyor ve yoğuruyoruz.
- Hamuru tezgahımıza alıp, portakal büyüklüğünde bölüyoruz. Ve her böldüğümüz parçayı silindir formunda elimizle açıyoruz.
- Sonrasın da elimizle üzerini biraz yassılaştırıyoruz. Ve bir bıçak yardımıyla ister kare biçimin de isterseniz benim üzere verev kesebilirsiniz.
- Tepsiye dizdiğimiz kurabiyelerimiz 170° fırın da üzeri kızarmayacak biçimde pişiriyoruz.
- Fırında çıkardıktan sonra birinci sıcağı geçince üzerine pudra şekeri ve tarçın serpiyoruz.Afiyet olsun ????????????.