
Fındıklı Yulaflı Bisküvi Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı tam buğday unu
- 1 su bardağı yulaf ezmesi
- 150 gram tereyağ yahut margarin
- Yarım su bardağı toz şeker yahut pudra şekeri
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket kabartma tozu
- 1 kase kırılmış fındık
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Fındıklı Yulaflı Bisküvi Tanımı Yapılışı
- Öncelikle sırasıyla derin bir kaba oda sıcaklığında erimiş tereyağı yahut margarin, toz şeker yahut pudra şekeri, tam buğday ununu, yumurta sarısı, tarçını ve fındığı ekleyip yoğuralım.
- En son yulaf ezmesi ve kabartma tozu ekleyelim hamur kıvama gelince 15 dakika buzdolabında dinlendirelim.
- Bisküvilerimizin kıtır olmasını istiyorsak ince yoksa kalın bir halde açalım ve bardak yahut şekillendiriciyle hal verip bıçakla üzerlerini çizelim.
- Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizip 180 derecede 15 dakika pişirelim.
- Soğumaya bırakıp ve sonrasında servis edelim.
- İsterseniz 6 ay buzdolabında koruma edebilir ister süt ile tüketip isterseniz cheesecakelerinize alt taban olarak kullanabilirsiniz.