Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Fırça İle İncecik Ve Yumuşacık Yufkalar

Fırça İle İncecik Ve Yumuşacık Yufkalar

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
35
F-D Coin
94

Fırça İle İncecik Ve Yumuşacık Yufkalar Tanımı İçin Malzemeler

  • 2.5 su bardağı un ( bardak ölçüsü 200ml)
  • 2.5 su bardağı ılık su ( sıcağa yakın)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Silikon fırça ve yanmaz teflon ya da döküm tava

Fırça İle İncecik Ve Yumuşacık Yufkalar Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Uygun bir kaseye hamur için gerekli materyalleri alalım ve çırpalım.
  2. Akışlan bir kıvamı olacak.
  3. Bu biçimde üzerini kapatıp 30 dakika dinlendirelim.
  4. Daha sonra pürüzsüz bir kıvam elde etmek için süzgeçten geçirelim.
  5. Dilerseniz blenderdanda da geçirebilirsiniz.
  6. Tavayı ocakta ısıtalım ve tava sıcakken fırça ile hamuru ince katman halinde tavaya sürelim.
  7. Daha sonra tekrar ocağa alalım ve yüksek ateşte tek yüzeyini pişirelim. Saniyeler içerisinde pişecektir.
  8. Pişen yufkaları mutfak havlusunun üzerine alalım.
  9. Bu ölçülerle 13 adet yufka çıkıyor.Kullanacağınız tavanın büyüklüğüne nazaran ölçüsü değişebilir.
  10. Bu halde yufkalar hazırlayıp derin dondurucuda saklayabilirsiniz ya da çabucak kalem börek, gözleme ya da tava böreği yapabilirsiniz.
Çıtır çıtır börekler çok lezzetli oluyorlar. Ben sizlerle paylaşmak için kaşar peynirli gözleme yaptım. Ayrıntılı yapılış basamaklarını youtube kanalımdan izleyebilirsiniz. Yasime’nin mutfağı.

Fırça İle İncecik Ve Yumuşacık Yufkalar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Pratik Tava Böreği Tanımı İçin Materyaller 3 adet yufka Sos için 1, 5 su bardağı sütYarım çay bardağı sıvı yağ2 adet yumurta1 çay kaşığı karbonat (Yada yarım paket kabartma tozu)1 yemek kaşığına yakın tereyağTuz peynirinizin tuz oranına nazaran belirleyinİç harcı içinBeyaz peynir Pratik Tava...
Cevaplar
0
Görüntüleme
33
3 Yufkayla 2 Tava Kol Böreği(Fırınsız Ve Pratik) Tanımı İçin Materyaller 3 adet el açması yufka Sosu: 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ1/2 (yarım) su bardağı süt2 yemek kaşığı sirke1 yemek kaşığı tepeleme un1 yumurta İçine: Maydanozlu peynir Tavaya sürmek için: 1 tatlı kaşığı yumuşak tereyağı 3...
Cevaplar
0
Görüntüleme
53
Ağızları Açıkta Bırakacak Yufka Tanımı Hemde 5 Dakikada İçin Malzemeler 2 bardağı eli yakmayacak ısıda sıcak2 su bardağı un1 tatlı kaşığı tuz2 yemek kaşığı sıvı yağ Börek için; Beyaz peynir pulbiber karabiber kullandımKızartmak için sıvı yağ Ağızları Açıkta Bırakacak Yufka Tanımı Hemde 5...
Cevaplar
0
Görüntüleme
40
Yumuşacık (Kıymalı Patatesli Börek) İki Lezzet Bir Ortada Tanımı İçin Gereçler 6 adet yufka İç materyali için 300 gram kıyma2 adet kuru soğan ortaboyYarım çay bardağı sıvı yağ2 adet haşlanmış patates1 tatlı kaşığı tuz1 çay kaşığı kimyon karabiber Orta sosu iç 1 su bardağı süt1 su bardağından 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
49
Buharda Tül Üzere Yufka Tanımı İçin Materyaller 2.5 su bardağı un3 su bardağı suYarım tatlı kaşığı tuzTavayı yağlamak için biraz yağUfak pet şişe kapağını 4.5 yerden kızgın iğneyle deliyoruzKaynar su Buharda Tül Üzere Yufka Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Unumuza tuzu ve suyu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
39
858,477Konular
981,293Mesajlar
29,561Kullanıcılar
cekim04Son üye
Üst Alt