teknolojiuzmani
FD Üye
Fırça İle İncecik Ve Yumuşacık Yufkalar Tanımı İçin Malzemeler
- 2.5 su bardağı un ( bardak ölçüsü 200ml)
- 2.5 su bardağı ılık su ( sıcağa yakın)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Silikon fırça ve yanmaz teflon ya da döküm tava
Fırça İle İncecik Ve Yumuşacık Yufkalar Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Uygun bir kaseye hamur için gerekli materyalleri alalım ve çırpalım.
- Akışlan bir kıvamı olacak.
- Bu biçimde üzerini kapatıp 30 dakika dinlendirelim.
- Daha sonra pürüzsüz bir kıvam elde etmek için süzgeçten geçirelim.
- Dilerseniz blenderdanda da geçirebilirsiniz.
- Tavayı ocakta ısıtalım ve tava sıcakken fırça ile hamuru ince katman halinde tavaya sürelim.
- Daha sonra tekrar ocağa alalım ve yüksek ateşte tek yüzeyini pişirelim. Saniyeler içerisinde pişecektir.
- Pişen yufkaları mutfak havlusunun üzerine alalım.
- Bu ölçülerle 13 adet yufka çıkıyor.Kullanacağınız tavanın büyüklüğüne nazaran ölçüsü değişebilir.
- Bu halde yufkalar hazırlayıp derin dondurucuda saklayabilirsiniz ya da çabucak kalem börek, gözleme ya da tava böreği yapabilirsiniz.
Fırça İle İncecik Ve Yumuşacık Yufkalar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı