Firik aşı nasıl yapılır
Resimli Firik aşı tarifi
Firik plavı tarifi
Firik aşı malzemeleri
1 kase pilavlık bulgur
1 kase firik
1 kg kemiksiz koyun eti
1 yemek kaşığı biber salcası
1 yemek kaşığı domates salcası
Karabiber ve tuz
Yeterince su
1 su bardağı nohut zeytinyağı
imagesfirikasitarifiresimli5ad42c00758ef
Firik Pilavı Yapılışı
Et bir tencereye konur, yıkanır, ustunu ortecek kadar suyla ateşe konur Kopukleri ustune birikince (kaynamaya başlarken) alınır Tuz atılır Akşamdan ıslatılmış nohutlar, domates ve biber salcası, karabiber ilave edilir Etler yumuşayıp yenecek hale gelince suzulur Suyuna ayıklanmış bulgur ve firik atılır ve pişirilir (ustunu iki parmak gececek kadar suyu olmalıdır) Suyunu cekip biraz demlendikten sonra yağı gezdirilir (bir cay bardağı) Nohutları karıştırılır Etler kızgın yağ konulmuş tavaya atılarak her tarafları nar gibi kızartılır Pilav servis tabağına alınır Ustu kızartılmış etlerle kapatılır
NOT: Firik pilavı kıymalı da olur Yarım kg kıyma kavrulur 2 orta soğan doğranıp o da ustune ilave edilir Soğanlar pembeleşince salcaları, karabiber ve tuzu ilave edilir Kaynamaya başlayınca (suyu konduktan sonra) Bulgur ve Firiği ilave edilir Suyunu cekince demlendirilip servis yapılır
Resimli Firik aşı tarifi
Firik plavı tarifi
Firik aşı malzemeleri
1 kase pilavlık bulgur
1 kase firik
1 kg kemiksiz koyun eti
1 yemek kaşığı biber salcası
1 yemek kaşığı domates salcası
Karabiber ve tuz
Yeterince su
1 su bardağı nohut zeytinyağı
imagesfirikasitarifiresimli5ad42c00758ef
Firik Pilavı Yapılışı
Et bir tencereye konur, yıkanır, ustunu ortecek kadar suyla ateşe konur Kopukleri ustune birikince (kaynamaya başlarken) alınır Tuz atılır Akşamdan ıslatılmış nohutlar, domates ve biber salcası, karabiber ilave edilir Etler yumuşayıp yenecek hale gelince suzulur Suyuna ayıklanmış bulgur ve firik atılır ve pişirilir (ustunu iki parmak gececek kadar suyu olmalıdır) Suyunu cekip biraz demlendikten sonra yağı gezdirilir (bir cay bardağı) Nohutları karıştırılır Etler kızgın yağ konulmuş tavaya atılarak her tarafları nar gibi kızartılır Pilav servis tabağına alınır Ustu kızartılmış etlerle kapatılır
NOT: Firik pilavı kıymalı da olur Yarım kg kıyma kavrulur 2 orta soğan doğranıp o da ustune ilave edilir Soğanlar pembeleşince salcaları, karabiber ve tuzu ilave edilir Kaynamaya başlayınca (suyu konduktan sonra) Bulgur ve Firiği ilave edilir Suyunu cekince demlendirilip servis yapılır