Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Firik Pilavı Tavuklu

Firik Pilavı Tavuklu

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99
firik-pilavi-tavuklu.jpg

Firik Pilavı Tavuklu Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 tane tavuk kalça
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı firik
  • Yarım su bardağı pilavlık bulgur
  • Yarım çay bardağı tel şehriye
  • 4 su bardağı su(tavuk suyu)
  • Tuz

Firik Pilavı Tavuklu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

Antep ‘de tanışmıştım bu lezzetle harika bir tat. Genelde misafirlere hindi etiyle(çulluk) yapılan bir pilav çeşidi. Davet sofralarına yakışan kokusuyla tadıyla mis gibi.Sade firikle de yapabilirsiniz bize biraz ağır geliyor bu yüzden pilavlık bulgurla karıştırıyorum .
  1. Tavukları 4 su bardağı suyla haşlayın suyunu pilav için kullanıcaz.
  2. Yarım çay bardağı zeytinyağında tel şehriyeleri kavurun.
  3. Firikleri ve bulguru ekleyip kavurun suyunu ve tuzunu ekleyip ilk başta yüksek ateş sonra kısık ateşte pişmeye bırakın.
  4. Suyunu çeken pilavın kapağını kapatıp demlenmeye bırakın. Bu ölçüler tam karatındadır ama daha diri sevenler suyu azaltabilir göz kararı dengeleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Firik Pilavı Tavuklu Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

 
858,481Konular
981,443Mesajlar
29,607Kullanıcılar
Ramo0010Son üye
Üst Alt