teknolojiuzmani
FD Üye
Firik Pilavı Tavuklu Tarifi İçin Malzemeler
- 4 tane tavuk kalça
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı firik
- Yarım su bardağı pilavlık bulgur
- Yarım çay bardağı tel şehriye
- 4 su bardağı su(tavuk suyu)
- Tuz
Firik Pilavı Tavuklu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Antep ‘de tanışmıştım bu lezzetle harika bir tat. Genelde misafirlere hindi etiyle(çulluk) yapılan bir pilav çeşidi. Davet sofralarına yakışan kokusuyla tadıyla mis gibi.Sade firikle de yapabilirsiniz bize biraz ağır geliyor bu yüzden pilavlık bulgurla karıştırıyorum .
- Tavukları 4 su bardağı suyla haşlayın suyunu pilav için kullanıcaz.
- Yarım çay bardağı zeytinyağında tel şehriyeleri kavurun.
- Firikleri ve bulguru ekleyip kavurun suyunu ve tuzunu ekleyip ilk başta yüksek ateş sonra kısık ateşte pişmeye bırakın.
- Suyunu çeken pilavın kapağını kapatıp demlenmeye bırakın. Bu ölçüler tam karatındadır ama daha diri sevenler suyu azaltabilir göz kararı dengeleyebilirsiniz. Afiyet olsun.