Fırın Biberlisi Tanımı İçin Materyaller
- 2 su bardağı ılık su
- 1 su bardağından az sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı +1 çay kaşığı tuz
- 5 su bardağı un az olursa biraz daha ekleyin
- 1 paket yaş maya
- 2 yumurta birinin sarısı üzerine
- Yağlı salçalı (İsterseniz zahterli) çökelek
Fırın Biberlisi Tanımı Yapılışı
- Çökelek hariç tüm materyalleri karıştırıyoruz.
- Un az gelirse biraz daha koyabiliriz. Hamur biraz cıvık olucak.
- Daha sonra hamurun üzerini kapatıp mayalandırmaya bekliyoruz.
- Mayalanınca hal verip yağ salça ve zahteri karıştırdığımız çökeleği sürüyor ve 180 derece firında pişiriyoruz.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.