Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Fırın Biberlisi

Fırın Biberlisi
0
35

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
firin-biberlisi-1.jpg

Fırın Biberlisi Tanımı İçin Materyaller

  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağından az sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı +1 çay kaşığı tuz
  • 5 su bardağı un az olursa biraz daha ekleyin
  • 1 paket yaş maya
  • 2 yumurta birinin sarısı üzerine
Üzeri için
  • Yağlı salçalı (İsterseniz zahterli) çökelek

Fırın Biberlisi Tanımı Yapılışı

  1. Çökelek hariç tüm materyalleri karıştırıyoruz.
  2. Un az gelirse biraz daha koyabiliriz. Hamur biraz cıvık olucak.
  3. Daha sonra hamurun üzerini kapatıp mayalandırmaya bekliyoruz.
  4. Mayalanınca hal verip yağ salça ve zahteri karıştırdığımız çökeleği sürüyor ve 180 derece firında pişiriyoruz.
 
858,505Konular
982,771Mesajlar
33,065Kullanıcılar
DoxySon üye
Üst Alt