Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Fırın Dolma

Fırın Dolma
0
23

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
firin-dolma-1.jpg

Fırın Dolma Tanımı İçin Materyaller

  • Dolmalık taze sebzeler (soğan, domates, biber, patlıcan ve kabak)
  • Pirinç (ben ölçü olarak dolma sayısının yarısı sayıda yemek kaşığı ile pirinç kullanıyorum, mesela bu gün toplamda 18 kesim patlıcan, domates, kabak ve 2 büyük uzunluk soğan vardı, 10 yemek kaşığı pirinç kullandım)
  • 2 orta uzunluk domates küp doğranmış
  • 2 orta uzunluk soğan küp doğranmış
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • 1/4 (çeyrek) bağ maydanoz ince kıyılmış
  • 1 yeşil biber minik doğranmış
  • 1,5 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 er çay kaşığı kimyon karabiber ve gereğince tuz
  • 1 su bardağı zeytinyağ
  • 1,5 yemek kaşığı sumak ekşisi
Üzerine sos için;
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı biber salçası
  • 3 su bardağı kaynamış su
  • 1 tatlı kaşığı sumak ekşisi

Fırın Dolma Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Dolmalıklarımızı oyuyoruz.
  2. Domatesi de bursa domatesi (konservelik) kullanın.
  3. Tüm iç gereçlerini uygunca karıştırıyoruz.
  4. Hazırladığımız dolmaları tencereye diziyoruz.
  5. Ben tencerenin tabanına halka doğranmış soğan ve patates dizdim.
  6. Üzerine de dolmaları dizdim.
  7. Dolmaların üzerine sosunu gezdirip bir tabak kapatıyoruz.
  8. 200 derece ısınmış fırında 1 saat 10 dakika pişiriyoruz.
  9. Pirinçler tam pişince kapağını ve tabağı alıp 15-20 dakika da üzerleri kızarsın diye 15 dakika kadar daha pişiriyoruz.
  10. Dolmalar pişince tencerenin tabana dizdiğim soğan ve patatesleri de dolmaların üzerine serptim.
Çok lezzetli olmuştu. Deneyeceklere afiyet olsun.
 

Similar threads

Kemikli Et İle Dolma Tanımı İçin Materyaller Yarım kilo kadar kemikli et1.5 su bardağı pirinç2 adet soğan1 adet domates1 tutam maydanoz1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı sumak1 tatlı kaşığı pulbiber1 yemek kaşığı biber salçası1 yemek kaşığı domates salçasıYarım çay bardağı kadar zeytinyağı2 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
32
Karışık Kuru Dolma Tanımı İçin Malzemeler 10 adet kuru patlıcan10 adet kuru biber5 -6 adet kuruttuğunuz rastgele öbür bir zerzevat (dolmalık olacak)2 su bardağı pirinç1,5 su bardağı pilavlık bulgur1 adet büyük uzunluk kuru soğan1,5 su bardağı sıvı yağ yahut zeytinyağı1 yemek kaşığı dolusu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
107
Kuru Dolma Tanımı İçin Materyaller 17 adet kuru patlıcan dolması9 adet kabak kurusu7 adet biber kurusu7 adet tatlı biber kurusuBiraz asma yaprağı2 su bardağı pirinç2 adet kuru soğan1 baş kuru sarımsak50 gram kuyruk yağı50 gram kıymaTuz, karabiber, pul biber ,limon tuzu, salça1 tatlı kaşığı sumak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
37
Kuru Patlıcan Ve Kuru Biber Dolması (Enfes) Tanımı İçin Gereçler 14 tane kuru patlıcan12 tane kuru biber1 çay bardağı tane(top) sumak (dolmaların üzerine sulandırıp dökmek için) İç harcı için: 2 su bardağı pirinç1 tane orta büyüklükte soğan4 kol maydanoz1 tane yeşil biber1.5 su bardağı susuz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
54
Kuru Dolma Tanımı İçin Materyaller 12 adet kuru patlıcan12 adet kuru biber1,5 su bardağı baldo pirinç1 yemek kaşığı nar ekşisi1 yemek kaşığı kuru nane1 yemek kaşığı sumak1 adet soğan3 diş sarımsak1 yemek kaşığı biber salçasi1 yemek kaşığı domates salçasıMaydanoz1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
37
858,499Konular
982,578Mesajlar
30,333Kullanıcılar
anankskdSon üye
Üst Alt