
Fırın Dolma Tanımı İçin Materyaller
- Dolmalık taze sebzeler (soğan, domates, biber, patlıcan ve kabak)
- Pirinç (ben ölçü olarak dolma sayısının yarısı sayıda yemek kaşığı ile pirinç kullanıyorum, mesela bu gün toplamda 18 kesim patlıcan, domates, kabak ve 2 büyük uzunluk soğan vardı, 10 yemek kaşığı pirinç kullandım)
- 2 orta uzunluk domates küp doğranmış
- 2 orta uzunluk soğan küp doğranmış
- 2 diş ezilmiş sarımsak
- 1/4 (çeyrek) bağ maydanoz ince kıyılmış
- 1 yeşil biber minik doğranmış
- 1,5 yemek kaşığı biber salçası
- 1 er çay kaşığı kimyon karabiber ve gereğince tuz
- 1 su bardağı zeytinyağ
- 1,5 yemek kaşığı sumak ekşisi
- 1/2 (yarım) yemek kaşığı biber salçası
- 3 su bardağı kaynamış su
- 1 tatlı kaşığı sumak ekşisi
Fırın Dolma Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Dolmalıklarımızı oyuyoruz.
- Domatesi de bursa domatesi (konservelik) kullanın.
- Tüm iç gereçlerini uygunca karıştırıyoruz.
- Hazırladığımız dolmaları tencereye diziyoruz.
- Ben tencerenin tabanına halka doğranmış soğan ve patates dizdim.
- Üzerine de dolmaları dizdim.
- Dolmaların üzerine sosunu gezdirip bir tabak kapatıyoruz.
- 200 derece ısınmış fırında 1 saat 10 dakika pişiriyoruz.
- Pirinçler tam pişince kapağını ve tabağı alıp 15-20 dakika da üzerleri kızarsın diye 15 dakika kadar daha pişiriyoruz.
- Dolmalar pişince tencerenin tabana dizdiğim soğan ve patatesleri de dolmaların üzerine serptim.