Fırın Ekmeği Tarifi
Fırın Ekmeği nasıl yapılır
Fırın Ekmeği yapılışı
Fırın Ekmeği Tarifi Resimli
imagesfirinekmegitarifiresimli5ad4382f3337a
Malzemeler:
4 bardak beyaz un
1½ tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı instant kuru maya
1½ bardak su, oda sıcaklığında
1 tatlı kaşığı tereyağı, yumuşatılmış
Elde Yapılışı:
1 Eğer elle yapıyorsanız unu, şekeri, tuzu ve kuru mayayı geniş bir kapta karıştırın Suyu ve tereyağını karışıma ilave edip 78 dakika kadar yoğurun Hamurunuz oldukca yumuşak olacak ve şekil vermesi kolay olacaktır
2 Eğer mikser ile yapıyorsanız, mikserinize hamur yoğurma aparatını taktıktan sonra unu, şekeri, tuzu ve kuru mayayı mikser kabına alın Suyu ve tereyağını karışıma ilave edip 34 dakika kadar yoğurun Hamurunuz oldukca yumuşak olacak ve şekil vermesi kolay olacaktır
3 Hamurunuzu ağzı kapalı bir kaba alıp evinizin ılık bir koşesinde 1 saat mayalanmaya bırakın
4 Hazırladığınız hamuru 23 dakika yoğurun, ikiye ayırıp 20 cm uzunluğunda iki rulo haline getirin Aralarında 1015 cm boşluk kalacak şekilde iyice unlanmış tepsiye yerleştirin
5 Tepsinin uzerini strecfilm ile kaplayıp 1 saat ılık bir yerde bekletip tekrar mayalanmasını sağlayın
6 Mayalanan ekmeğin uzerine cok keskin bir bıcak yardımıyla verev olarak 45 cizgi cizip 10 dakika daha bekletin
7 Ekmeği fırına vermeden 10 dakika once fırına dayanıklı kucuk bir kaba ½ bardak kaynar su ilave edip fırının tabanına arka koşeye yerleştirin
8 Onceden ısıtılmış 230 derece fırında yaklaşık 20 dakika, ya da ustu iyice kızarana kadar pişirin
Fırın Ekmeği nasıl yapılır
Fırın Ekmeği yapılışı
Fırın Ekmeği Tarifi Resimli
imagesfirinekmegitarifiresimli5ad4382f3337a
Malzemeler:
4 bardak beyaz un
1½ tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı instant kuru maya
1½ bardak su, oda sıcaklığında
1 tatlı kaşığı tereyağı, yumuşatılmış
Elde Yapılışı:
1 Eğer elle yapıyorsanız unu, şekeri, tuzu ve kuru mayayı geniş bir kapta karıştırın Suyu ve tereyağını karışıma ilave edip 78 dakika kadar yoğurun Hamurunuz oldukca yumuşak olacak ve şekil vermesi kolay olacaktır
2 Eğer mikser ile yapıyorsanız, mikserinize hamur yoğurma aparatını taktıktan sonra unu, şekeri, tuzu ve kuru mayayı mikser kabına alın Suyu ve tereyağını karışıma ilave edip 34 dakika kadar yoğurun Hamurunuz oldukca yumuşak olacak ve şekil vermesi kolay olacaktır
3 Hamurunuzu ağzı kapalı bir kaba alıp evinizin ılık bir koşesinde 1 saat mayalanmaya bırakın
4 Hazırladığınız hamuru 23 dakika yoğurun, ikiye ayırıp 20 cm uzunluğunda iki rulo haline getirin Aralarında 1015 cm boşluk kalacak şekilde iyice unlanmış tepsiye yerleştirin
5 Tepsinin uzerini strecfilm ile kaplayıp 1 saat ılık bir yerde bekletip tekrar mayalanmasını sağlayın
6 Mayalanan ekmeğin uzerine cok keskin bir bıcak yardımıyla verev olarak 45 cizgi cizip 10 dakika daha bekletin
7 Ekmeği fırına vermeden 10 dakika once fırına dayanıklı kucuk bir kaba ½ bardak kaynar su ilave edip fırının tabanına arka koşeye yerleştirin
8 Onceden ısıtılmış 230 derece fırında yaklaşık 20 dakika, ya da ustu iyice kızarana kadar pişirin