
Fırın Güveçte Porsiyonluk Et Yemeği Tanımı İçin Materyaller
- Yarım kilo dana kuşbaşı et
- 1 büyük soğan
- 1 orta uzunluk patates
- 1 havuç
- Yarım yeşil biber
- Yarım kırmızı biber
- 2 dış sarımsak
- 1 yemek kaşığı dolusu salça
- 3 çeri domates
- Tuz, karabiber, kimyon sıcak su
- İsteğe bağlı kekik
- Kaşar peyniri rendesi
Fırın Güveçte Porsiyonluk Et Yemeği Tanımı Yapılışı
- Kuşbaşı etleri sıcak tencere de kavuruyoruz. Suyunu salıp tekrar çekene kadar yağsız sıcak tencerede kavurmaya devam ediyoruz.
- Etler kavrulunca iri iri doğradığımız soğan ve sarımsakları ekleyip zeytinyağı ve çiçek yağ karışımı döküyoruz.
- Soğanlar kavrulmaya başlayınca küçük küçük doğradığımız biberleri ekleyip biraz daha kavuruyoruz.
- Üzerine 2 yemek kaşığı ılık su ile açtığımız salçayı döküyoruz.
- Salçayla kavurmaya devam ediyoruz.
- Üzerine ???? havuç ve ????patatesleri iri iri doğrayarak ekliyoruz.
- Son olarak ta dörde böldüğümüz çeri domatesleri atıyoruz ( kabuğunu soyabilirsiniz).
- Kapağı kapalı biçimde biraz kavrulmasını bekliyoruz.
- 5 dk kadar kısık ateşte kavrulduktan sonra üzerini geçecek kadar sıcak suyu ekleyip tuz, karabiber, kimyon ekleyip tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
- Orta ara suyunu denetim etmeliyiz. Şayet pişmediyse ve suyu azaldıysa sıcak su eği yapabilirsiniz.
- Et ve patatesler piştiğinde yemeğimiz hazır.
- Artık pişen yemeğimizi küçük toprak kaplara porsiyonluk doldurup üzerine yağlı kağıt kapatıp fırına atacağız.
- 6-7 dk evvelden ısıtılmış 150 derece fırında pişirdikten sonra üzerindeki yağlı kağıdı alıp kaşar rendesi koyup tekrar fırınlıyoruz.
Afiyet olsun.