Fırın Helva Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gram sade tahin helvası
- 1/2 (yarım) çay bardağı süt
- isteğe bağlı 1/2 (yarım) paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı yumuşak margarin
Fırın Helva Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Helvayı derin bir kapta çatalla güzelce ezin.
- Üzerine, süt ve vanilini ekleyip karıştırın.
- Fırın kabını yağlayıp helvayı kaşıkla kaba dökün üzerine düzleştirin.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede fırında 10-15 dakika pişirin.
- Üzeri kızarınca fırından alabilirsiniz. Biraz soğuduktan sonra servise hazır.
- Dilerseniz üzerine tarçın ya da limon kabuğu rendesi de koyabilirsiniz. Afiyet olsun.