Fırın Levrek Tanımı İçin Malzemeler
- 6 levrek balığı
- 2 orta uzunluk patates
- 2 orta uzunluk soğan
- 2 diş sarımsak
- 3 limon
- 1 tatlı kaşığı köri
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı domates tozu
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Fırın Levrek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Levreği pakça yıkayıp suyunu süzülmeye bırakın.
- Patates, soğan, sarımsak ve 2 limonu ince halkalar halinde doğrayın.
- Tepsiye yağ sürüp evvel patatesi sonra soğan sarımsak ve 2 limonu tepsiye dizin.
- Kalan bir limonun suyunu sıkıp bir kaba sıvı yağ ve baharatlarla karıştırın.
- Levreğin üzerine çizik atıp hazırladığımız karışıma yeterlice bulayın.
- Tepsiye dizip 180 derecede pişirin.