Fırın Makarna (Peynirli) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket fırın makarna
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı un
- 4 su bardağı süt
- 2 tatlı kaşığı silme tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- İç harcı;
- Lor peynir
- Maydanoz
- Rendelenmiş (Dilimlenmiş) kaşar peyniri
- Tereyağı
Fırın Makarna (Peynirli) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kaynayan suyun içine fırın makarnayı boşaltalım. Yumuşayıncaya kadar pişirelim.
- Bir yandan beşamel sos hazırlayalım. Sıvıyağ tencereye alalım unu ekleyip kokusu çıkacak şekilde kavuralım. Üstüne sütü ilave edelim karıştıralım kaynayana kadar karıştıralım. Tuz ve karabiber ilave edelim altını kapatalım.
- Maydanoz ve peynirle iç harcı hazırlayalım.
- Haşlanan makarnayı suyunu süzüp borcama alalım üstüne peyniri ekleyelim karıştıralım. Beşamel sosunda üstüne dökelim.
- En son kaşar peyniri ekleyelim önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 20 -25 dk kadar pişiriyoruz. Fırından çıkarıp üstüne tereyağı parçaları ekleyip 5-10 dk dinlensin dilimleyip servise sunalım. Deneyecek olan herkese afiyet olsun ????.