Fırın Makarna Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket çubuk makarna
- 5 su bardağı su
- 10 gr tereyağ
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 150 gr kaşar peyniri
- 4-5 adet ceviz
- Pul biber
- Tuz
Fırın Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Makarnayı 5 su bardağı suda 12 dk ka haşlıyoruz.
- Sonrasında süzüp soğuk sudan geçiriyoruz.
- Tereyağ sıvı yağ ve yoğurdu kısık ateşte 5 dk ka pişiriyoruz.
- Sonrasında makarnaları tencereye alıp yaptığımız sos ile 5 dk ka pişirdikten sonra borcamı çok az yağlayıp makarnamızın yarısını koyuyoruz.
- Arasına kaşar peyniri ve içerisine ek ettiğimiz cevizlerin yarısını ekliyor.
- Pul biber serpiştiriyoruz kalan makarnayı da ekleyip üzerine kaşarla kaplıyor ve minik minik tereyağ ekliyoruz.
- 190 derece fırında 15 dk ka pişiriyoruz.Afiyet olsun.