Fırın Mücver Tanımı İçin Gereçler
- 4 adet pırasa
- 1 adet havuç
- 1 avuç maydanoz ve nane
- 1 yumurta
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı mısır unu
- 1 dilim ufalanmış ekmek ici
- Tuz, karabiber, pulbiber
- 1 kase peynir
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Susam
Fırın Mücver Tanımı Yapılışı
- Kabak ve havuç rendeleyip suyunu sıkalım.
- Yeşillikleri doğrayıp ekleyelim.
- Ekmek içi un yumurtayı da ekleyip karıştırıp 5 dk bekletelim.
- Kabak ve havucun suyunu ekmek çeksin.
- Baharat, peynir ve zeytinyağı da ekleyip tüm harcı karıştıralım.
- Üzerine susam serpip 180° 15 dk pişirelim. Afiyet olsun.