Fırın Poşetinde Bütün Tavuk Tanımı İçin Materyaller
- 1 adet bütün tavuk
- Fırın poşeti
- 1 adet kuru soğan
- İstenilen ölçüde sarımsak
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 çay kaşığı köri
- 1 çorba kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı mayonez
- 1 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- Tuz
Fırın Poşetinde Bütün Tavuk Tanımı Yapılışı
- Tavuk güzelce yıkanır kurulanır.
- Sos materyalleri sarımsakta rendelenerek bir kap içerisinde karıştırılır.
- Tavuğumuzun içine dışına güzelce sürülür.
- Kuru soğan ve sarımsaklar soyulur.
- Tavuğun iç kısmına yerleştirilir çıkmamamasın için kürdan yardımıyla tutturulur fırın poşetine yerleştirilir.
- İki uçtan kapatılır kürdanla fırın poşetine 5-6 delik açılır 200 dereceye ısıtılmış fırında nar üzere kızarana kadar yaklaşık 1 ila 1. 5 saat fırında pişirilir.