elektronikci
FD Üye
Fırın Poşetinde Izgara Tavuk Pirzola Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket tavuk pirzola
- 1 kahve fincanı süt
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı soya sosu ( olmasa da olur )
- 1 küçük soğan rendesi
- 2 diş sarımsak rendesi
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 (yarım) çay kaşığı baharatlar ( kekik, kırmızı toz biber, kimyon, karabiber, köri)
Fırın Poşetinde Izgara Tavuk Pirzola Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavuğun sosu için gereçler bir kaseye alınıp karıştırılır.
- Yıkanmış süzülmüş tavuklar eklenir. Sos her yerine yedirilir.
- Üzeri streçlenerek 1,5-2 saat buzdolabında dinlendirilir.
- Tavuk pirzola tercih ettim.
- Baget yahut kanat da kullanabilirsiniz.
- Sonra fırın poşetine yerleştirilir.
- Üzeri kürdanla yahut bıçakla delinir.
- Önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda 200 derecede pişmeye bırakılır. (25-30 dk) kızarmaya başladığında fırın poşetinin üzeri açılır ve 5-10 dk bu halde pişirilir.
- Kapattıktan sonra fırında biraz dinlendirilir ve servis yapılır. Afiyet olsun ????.
Fırın Poşetinde Izgara Tavuk Pirzola Tanımı Fotoğraflı Yapılışı