
Fırın Poşetinde Soslu Pirzola Tanımı İçin Gereçler
- 8 adet yarım yağlı kuzu pirzola
- 2 rendelenmiş sarımsak
- 1 rendelenmiş soğan
- 4 yemek kaşığı yağ
- 1 tatlı kaşığı salça
- Yarım yemek kaşığı pulbiber
- 2 çay kaşığı kimyon
- 3 çay kaşığı karabiber
- Göz kararı tuz
- 1 adet yanmaz fırın poşeti
Fırın Poşetinde Soslu Pirzola Tanımı Yapılışı
- Evvel et temizlenir.
- Akabinde soğan, sarımsak ve tuz baharat eklenir yeterlice bir birine harmanlanır.
- Üzeri streçlenip dolapta bir gün dinlendirilir.
- Sonraki gün çıkartılır ve girin poşetine yerleştirilir ve evvelce ısıtılmış 200 derece fırına fansız verip 1 saat pişirilir.
- Pişen lokum üzere et alınıp sıcak servis edilir afiyet olsun ????